Waarom is het zo moeilijk om voor jezelf te kiezen? Ontdek de Mythe van Egoïsme

In deze blogpost gaan we dieper in op het dilemma van voor jezelf kiezen en ontrafelen we de mythe dat voor jezelf kiezen egoïstisch is. We onderzoeken waarom het moeilijk is om prioriteit te geven aan je eigen behoeften en waarom we vaak anderen teleurstellen.

Het Eeuwige Dilemma van Voor Jezelf Kiezen

Het dilemma van voor jezelf kiezen is een onderwerp dat velen van ons bezighoudt. We voelen ons vaak schuldig als we tijd voor onszelf nemen en vrezen anderen teleur te stellen. In deze blogpost duiken we dieper in dit dilemma en ontrafelen we de overtuigingen die generatie op generatie worden doorgegeven.Waarom Zetten We Onszelf Op de Tweede Plaats?

Dit eeuwige patroon begint vaak met diepgewortelde overtuigingen, zoals een laag zelfbeeld en een overmatig verantwoordelijkheidsgevoel. We geloven dat onze eigen behoeften minder belangrijk zijn dan die van anderen. Het is essentieel om deze overtuigingen te herkennen en te begrijpen dat voor jezelf kiezen geen egoïstische daad is.

Het Veranderen van Patronen

Het is tijd om te beseffen dat door voor jezelf te kiezen, je anderen ook toestemming geeft om hetzelfde te doen. Het tonen van gezonde zelfzorg en het stellen van grenzen kan anderen inspireren om hetzelfde te doen, waardoor een gezondere balans ontstaat.

Zelfzorg is Geen Luxe, Maar Noodzakelijk

Zelfzorg is geen luxe die je je niet kunt veroorloven. Het is een essentiële stap naar een vrij en gepassioneerd leven. In plaats van jezelf weg te cijferen om anderen tevreden te houden, is het tijd om je eigen behoeften serieus te nemen.

Conclusie en Actie

Voor jezelf kiezen is geen egoïsme, maar een essentiële stap naar persoonlijke groei en geluk. Het is tijd om het schuldgevoel los te laten en gezonde zelfzorg in je leven te omarmen. Als je nog meer wilt leren over het omgaan met dit dilemma, beluister dan onze podcastaflevering over dit onderwerp.

Wil je onmiddellijk actie ondernemen? Wees welkom op onze Goddess Gathering. 
De eerstvolgende gaat door op 11 november 2023 in Hasselt en gaat dieper in op dit thema, hoe het komt dat we ons hierin kunnen verliezen. 

Schrijf je hier in: https://puurvrouw.be/page/gg


Heb je nog meer verdieping nodig? Lees dan deze artikels

Wil jij graag leren voelen en een eerste stap zetten hierin? 

Ontdek hoe je kunt luisteren naar je eigen behoeften, zodat je niet altijd voorrang geeft aan de behoeften van anderen. Dat doe je door te leren naar je gevoel te gaan. Zo leer je grenzen stellen voor jezelf. 
Ontdek & download de eerste stap gratis hier: 
-- 

Beluister je onze podcast al om inspiratie te krijgen om in je kracht te gaan staan? 

0 Comments

Leave a Comment